miércoles, 18 de mayo de 2016

Hotel Manila




 L'Hotel Manila va ser inaugurat l'any 1957 i posteriorment fou restaurat. Disposava de 207 habitacions i d'una galeria comercial pròpia. El Manila va estar durant un temps en el Fons de Garantia de Dipòsits, a causa de la cirsis produida en el Banco Occidental, que en va ser propietari a finals dels anys 70.
El 23 de novembre de 1971, una treballadora de l'Hotel Manila va percebre una olor insoportable que provenia d'una habitació, la número 424. En quan va obrir l'habitació, el que va trobar-hi va ser el cos nú i mort d'una noia jove. No hi hacia cap mena de documentació , però va trobar un bloc de notes on hi figurava un nos, el de Dolors LLorens. La jove era una malalta mental de 27 anys d'edat, que havia desaparegut.
La noia s'havia escapat de casa dels seus pares, ja que aqueças tenien la intenció d'internar-la en un hospital psiquiàtric o bé de dur-la internada a un convent, consagrant-la a Déu.
L'habitació estava registrada a nom de Marqués de Alcántara, la identitat falsa de Manuel Sebastián Lopez, un professor de dibuix i venedor de bíblies, que vivia al número 63 del correr d'Enric Granados.
Manuel Sebastián sovint acudia a les rambles en busca de prostitutes, a les que retratava.
Era un home de profundes conviccions religioses, tot i les compendies que frecuentava.
Un dia, sortine de misa es topà amb Dolors, que anava bruta i mal vestida. Va decidir endur-sel'ha a l'Hotel Manila, d'on ella n'era client.
En quant es van disposar a mantindre relacions sexuals, Manuel Sebastián, tingué dificultats, el que provocà la mofa de la nota. En aquel moment Manuel s'abalançà a sobre ella i l'estrengulà. Manuel fugí de l'Hotel i es creà una identitat falsa, fent-se passar per Portugués. De poc, però, li serví, ja que la polícia tenia una fotografía seva i el detingueren.
Manuel fou condemnat a once anys de presó amb l'atenuant de trastorn mental transitori, i al pagament de mig milió de pessetes a la família de la víctima. A mis se'l condemnà, com a autor de delíctes d'estafa de 500 ptas. las empleats de l'Hotel, a pena de 4 meses de presa, i per haver falsificat documentació, a la pena de 4 meses de presó i tres mil ptas. de multa.

Actualment a   l'edifici que ocupava l'Hotel Manila hi ha l'Hotel Le Meridien.
En els últims anys l'Hotel Manila va ser gestionat per l'empresa Husa Internacional. Apuesta empresa quedà asociada, cap als anys 80, amb l'empresa Ramada Internacional, la que explotarà més endavant l'Hotel sota el nom de Le Meriden. L'Hotel Manila va trancar sent un 4 estrelles, que serà reformat i convertit en un 5 estrelles. Fins el moment l'empresa Ramada Internacional no gestionava cap hotel a l'Estat Espanyol.






Xènia





























































No hay comentarios:

Publicar un comentario