miércoles, 18 de mayo de 2016

El Barber del carrer Pou de la Figuera

   Carrer Pou de la Figuera n 14
Explica la llegenda que cap al segleXVII, hi havia una fonda de la que es desconeix el nom, situdada al carrer Pou de la Figuera número 14, una fonda amb una barberia situada a la planta baixa. Es diu que el barber de la barberia  aprofitava la visita dels clients més desfavorits, aquells dels quals ningú notaria la seva desaparició, per degollar-los mentre els afaitava.
Seguidament en llençava els cossos a través d'una trampeta, que comunicava amb la cuina de la fonda, on segueix la llegenda que el cuiner de la fonda trossejava els cossos i els cuinava.Per aquelles èpoques aquella fonda era famosa precisament per el gust i la qualitat de la seva carn. Els barcelonins es desplaçaven a aquell indret per degustar aquelles carns tan apreciades.
Resultado de imagen de carrer pou de la figuera 14
El barber i el seu soci de la fonda vivien plàcidament fins que un dia,el barber en veure passar un rodamón per davant de la barberia, el convidà a un tall de barba de franc. El rodamón acceptà, però sorprès per tanta amabilitat restà alerta en tot moment. En el moment en que el barber es preparava per degollar el rodamón, aquest el detingué i forcejaren. El barber quedà malferit i amb tanta mala sort que caigué per la trampeta, on ell mateix feia caure el cos de les seves vícitmes, que els conduia a la cuina de la fonda, i on el cuiner trossejava els cossos per seguidament cuinar-los. I així sigué, doncs el cuiner sense reconeixer-lo, el trossejà i cuinà al igual que a la resta de víctimes.
Resultado de imagen de carrer pou de la figuera 14En tot això el rodamón anà a denunciar els fets a la polícia. Arrel de la denúncia el fondista fou executat, la fonda enderrocada, de manera que el tros de carrer del pou de la Figuera número 14 quedà en un atzucac. I es va decidir en respecte a les víctimes d'aquells fets, que ja no hi construirien cap altre edifici.









No hay comentarios:

Publicar un comentario